Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΑΡΩΝ...ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ!!

 Η Απουσία Χιονοπτώσεων δεν πέρασε απαρατήρητη τον φετινό χειμώνα.Φτάσαμε στα μέσα Γενάρη για να χιονίσει σε πόλεις όπως η Φλώρινα και γενικότερα στα ημιορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδος.Ένα πολικό χαμηλό από τα Βόρεια θα κάνει την επίσκεψη του στην χώρα μας και θα ρίξει την θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα(σε σχέση πάντα με τις προηγούμενες ημέρες) και θα φέρει χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα. Πάμε να δούμε αναλυτικά τον Καιρό για την Ήπειρο τις επόμενες ώρες.

     1.Χάρτης Ηπείρου.Σύμφωνα με τους χρωματισμούς της κάθε περιοχής θα βγει και η εκτίμηση του καιρού.

Η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει σήμερα αργά το απόγευμα με βροχές και τοπικές καταιγιδές σε πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές.Τα φαινόμενα θα ενταθούν τις βραδινές ώρες και θα σταματήσουν κατά την διάρκεια του Σαββάτου.(Μέχρι το Μεσημέρι)

1.Πυκνές Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις βραδινές ώρες και τις πρώτες πρωινές ώρες. Εκτιμώμενο ύψος Χιονιού:5-15 cm.Eπίπεδο παγοποίησης 500 μ(Αυτό σημαίνει ότι σε αυτό το τμήμα της Ηπείρου μπορεί να χιονίσει μέχρι και τα 300 μ τις πρώτες πρωινές ώρες).

2.Χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές με μικρότερη δίαρκεια και ένταση.(Ενδεικτικό υψομετρο >700)

3.Χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές και ημιορείνες(Ενδεικτικό Υψόμετρο 600 μ)Δεν αποκλείεται σε εξάρσεις οι χιονοπτώσεις να κατέβουν σε χαμηλότερα υψόμετρα.Η Άρτα κατά κύριο λόγο θα έχει ικανοποιητική βροχή με πιθανότητα για χιονόνερο τις πρωινές ώρες του Σαββάτου.

4.Πυκνές Χιονοπτώσεις με Χιονόπτωση στην πόλη της Κόνιτσας.Υπάρχει πιθανότητα για μικρή Χιονόστρωση.Γρήγορη Βελτίωση τις πρωινές ώρες του Σαββάτου.

5.Χιονοπτώσεις σε Ορεινές και Ημιορεινές Περιοχές ενδεικτικό υψόμετρο > 600 μ

6.Πυκνές Χιονοπτώσεις τις βραδινές ώρες.Εκτιμώμενο ύψος Χιονιού:5-15 cm

7.Πυκνές Χιονοπτώσεις τις βραδινές ώρες.Πυκνή Χιονόπτωση θα έχουν και τα Ιωάννινα με πιθανή Χιονόστρωση.Εκτιμώμενο ύψος Χιονιού:5-15 cm(Αφορά τα ψηλότερα τμήματα των Ιωαννίνων με υψόμετρο >700μ)Τα Ιωάννινα μπορεί να έχουν  Χιονόστρωση απο 0-5 cm.

8.Πυκνές Χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές με ενδεικτικό υψόμετρο > 400μ.Τα φαινόμενα θα είναι αξίολογα τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.Ενδεικτικό ύψος χιονόστρωσης 2-15 cm.

Παρατηρήσεις:Σημαντικές Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.Παρόλο αυτά δεν φαίνεται να ξεπερνούν τα 30 εκατοστά.Χιονοπτώσεις θα δούνε αρκετοί δήμοι της Περιφέρειας.Τα φαινόμενα θέλουν ιδιαίτερη προσοχή από άτομα που θα κινηθούν στο ορεινό δίκτυο καθώς και στην Εγνατία οδό τις νυχτερινές ώρες και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου.Επίσης, με την βελτιώση του καιρού το Κρύο θα είναι τσουχτερό και θα σημειωθεί παγετός σε πολλά τμήματα.Η θερμοκρασία στα ορεινά τις πρωινές ώρες της Κυριακής θα πέσει στους -10 με -15 Βαθμούς Κελσίου. Ο παγετός θα διατηρηθεί τις πρωινές ώρες μέχρι και 20 του μήνα.


Για ότι νεότερο θα ενημερώσουμε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις